Siirry pääsisältöön

Suklaahippuiset isot nallekeksit

Nämä nallukat päätyivät 1,5-vuotiaan poikani nimpparikahvipöytään. Ohje perustuu Hapsulilta saadun Food for healthy babies and toddlers -kirjan reseptiin. Sain taikinasta 9 jättikeksiä, mutta ne olisivat voineet olla vähän pienempiäkin, joten ohjeen 12 isoa keksiä olisi ehkä optimaalinen määrä.



200 g margariinia
1,5 dl sokeria
1 muna
3,5 dl jauhoja
n. 80 g suklaata (itse käytin tummaa suklaata ja hasselpähkinä-maitosuklaata)
Suklaanappikarkkeja ja rakeita koristeluun

Vaahdota rasva, sokeri ja kananmuna kevyesti vaaleaksi vaahdoksi. Lisää jauhot ja raastettu suklaa. Anna taikinan levätä jääkaapissa puolisen tuntia. Ota ruokalusikan avulla kymmenkunta lusikallista taikinaa ja muotoile ne palloiksi ja painele kostutetuin käsin litteiksi suoraan leivinpaperille. Ota sitten teelusikalla pienemmät pallot nallen korviksi ja painele ne paikoilleen. Lisää silmät ja nenä ennen paistamista. Paista nalleja 180 C:ssa (165 C riitti kiertoilmauunissa) n. 12 minuuttia.

Kommentit

  1. Söpöjä ovat ja varmasti todella healthy ;)!

    VastaaPoista
  2. Joo healthy-osasto jää vähän vähäiseksi tässä ohjeessa, minkä kirjakin kyllä myönsi ;) mut näitä käskettiin varata vain yksi per lapsi ja ainoaksi herkuksi.. ;)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Karppaajan muhkea lihapata

Käy tämä pata muillekin kuin karppaajille, mutta alkuperäisen reseptin olen bongannut karppaus-infon sivuilta. Lihapataan ei tule jauhoja tai muita saosteita, vaan se saa muhia rauhassa uunissa ihanan pehmeäksi. Laita pata tekeytymään jo aamulla ja hauduttele kypsäksi ulkoilupäivän aikana.



Tässä oma versioni padasta, josta riittää isollekin porukalle.

1,2 kg naudan kulmapaistia
1,5 rkl voita tai margariinia
suolaa, pippuria
paprikajauhetta
1 litra vettä
2 lihafondi-kuutiota / kasvisliemikuutiota tms.
1 pieni sipuli
3 valkosipulin kynttä
6 rkl tomaattipyrettä
2-3 rkl dijon-sinappia
1-2 rkl ketsuppia
2-3 rkl soijaa
4-5 porkkanaa paloiteltuna
2 sipulia isohkoina lohkoina
2 prk ruokakermaa
1 pkt Koskenlaskijaa

Leikkaa huoneenlämpöinen liha ohuehkoiksi siivuiksi syiden vastaisesti. Ruskista siivut nopeasti kuumalla pannulla voissa. Mausta lihat kevyesti suolalla, pippurilla ja runsaalla paprikajauheella. Siirrä palat uuninkestävään isoon pataan. Kiehauta paistinpannulla litra vettä, lisää …

Jälkimarinoitu paahtopaisti

Jälkimarinointi on helpoin tapa saada kunnolla makua paahtopaistiin. Valmista edellisenä päivänä ja tarjoa raikkaan salaatin ja vaikkapa aurajuustoperunoiden kera.




1 kg naudan paahtopaistia
Vähän öljyä
suolaa ja pippuria

Marinadi:
1,5 dl oliiviöljyä
(vajaa) 1 dl soijakastiketta
2 rkl balsamiviinietikkaa
2 valkosipulin kynttä murskattuna
Tuoretta rosmariinia ja minttua (tai muita yrttejä maun mukaan) silppuna noin 1 dl
ripaukset sokeria, suolaa ja pippuria

Ota liha huoneenlämpöön noin tuntia ennen ja ruskista se sitten pienessä öljymäärässä mahdollisimman kuumalla pannulla joka sivulta nopeasti. Suolaa ja pippuroi kevyesti ja siirrä uunipellille. Paista noin 200-asteisessa uunissa, kunnes paistin sisälämpötila on 55 C. Tällöin sisus on vielä punertavaa. Kääri kuuma paisti tiiviisti folioon ja jäähdytä huoneenlämpöiseksi. Itselläni paisti sai vähän rapsakamman pinnan kuin oli tarkoitus, kun taapero oli käynyt vähän säätämässä paistolämpötilaa kesken kaiken... Se 200 C on kuitenkin optima…

Kinuski-puolukka-juustokakku

Kerta se on ensimmäinenkin, liivatteen käytössäkin. Minulla on ollut aika ylitsepääsemättömiä epäluuloja liivatteen käyttöä kohtaan omassa keittiössäni, mutta nyt päätin rohkaista mieleni, kun iski vastustamaton himo tehdä juuri näitä makuja viikonlopun kahvivieraille. Kannatti - kinuski ja puolukka on täydellinen pari!


Kakun ohje on hyvin pitkälti peräisin täältä. Ostin liivatelehtien sijaan liivatejauhetta, joka oli todella helppokäyttöistä. Ehkä ensi kerralla kokeilen kuitenkin uutta Vege-geliä. Liivatejauhe ei taida toimia ihan yhtä tehokkaasti kuin liivatelehdet, mutta kakku hyytyi kohtuullisen hyvin jauheellakin ilman liotusta. Suosittelut!