perjantai 9. syyskuuta 2011

Lohiceviche nachojen ja guacamolen kera

Ceviche on alkujaan perulainen herkku, jossa limen happo kypsyttää kalan vähän graavauksen tapaan. Tämän ohjeen alkuperä on jälleen kerran Tessa Kirosin kirjasta Falling Cloudberries, ja siitä se on muokkautunut monen kokeilun jälkeen oman makuni mukaiseksi. Tarjoile lohiceviche esim. nachojen, guacamolen ja creme fraichen kera.

Ohje pikkusuolaiseksi / alkupalaksi 4-6 henkilölle

500 g lohifilettä
5 limeä
n. 8 cm:n pätkä tuoretta inkivääriä
1 valkosipulin kynsi
Keskivahva chilipalko hienonnettuna
2 tl tabascoa tai ripaus chilijauhetta
2-3 tl sokeria
1 tl suolaa
1 tl lime kaffirin lehtiä silppuna (esim. Santa Maria)
Puoli  punttia tuoretta korianteria silputtuna

Tarjoiluun:
2 syöntikypsää avokadoa
1 lime
1/2 sipulia
Muutama chilihippu chevichestä
Suolaa ja mustapippuria
Creme fraichea
Nachoja

Sekoita marinadin ainekset: purista limeistä mehu, raasta inkivääri hienoksi ja purista siitä mehut limemehun joukkoon. Heitä kuitumainen raastettu osa pois. Raasta vielä vähän lisää inkivääriä suoraan liemen joukkoon kuituineen päivineen. Purista joukkoon valkosipuli ja lisää muut mausteet. Leikkaa lohi pienehköiksi paloiksi ja kaada liemi kalan päälle. Anna tekeytyä jääkaapissa ainakin 3 tuntia.

Tee guacamole juuri ennen tarjoilua soseuttamalla avokadot. Mausta limen mehulla, sipulihakkeella ja chilillä. Lisää suolaa ja mustapippuria maun mukaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti