Tessa Kirosin kirjassa Apples for Jam on ihania reseptejä väriteemoittain lajiteltuina lasten ja lapsenmielisten makuun. Tomaattirisotto löytyi punaisten ruokien kohdalla, ja olen tehnyt sitä jo ennen kuin taaperoni edes söi kiinteitä ruokia... Hyvin maistuu siis aikuisellekin!
Tässä muunneltu resepti oman maun mukaan Tessan reseptistä mukaeltuna, ohjeesta tulee neljälle pääruokana ja pikkuannoksina/lisäkkeenä paljon enemmän.
8 tomaattia
3 valkosipulin kynttä
1,5 rkl voita
mustapippuria
1 1/2 Luomu reformi yrttiliemikuutiota (tai kasvisliemikuutiota) + 7 dl vettä
3 rkl öljyä
3 dl risottoriisiä
kourallinen juustoraastetta, esim. Oltermanni
1 pallo mozzarellaa
tuoreita yrttejä
Tee tomaattikastike: kuori ja pilko tomaatit pieniksi kuutioiksi ja keittele niitä kastikkeeksi valkosipulin ja voin kanssa, mausta mustapippurilla.
Tee yrttiliemi kuutioista. Valmista riisi: kuullota riisejä oliiviöljyssä pari minuuttia, varo ettet polta. Lisää kauhallinen yrttilientä ja sekoittele koko ajan. Anna porista miedolla lämmöllä, ja lisää vuorotellen lientä ja tomaattikastiketta aina kun edellinen satsi nestettä on haihtunut. Jätä ainakin yksi kauhallinen tomaattikastiketta lisättäväksi ihan lopussa. Kun riisi on kypsää ja kaikki neste haihtunut, lisää juustoraaste ja yrtit. Paloittele mozzarella ja lisää aivan lopuksi risoton joukkoon ja päälle.
Huomioita:
Itse en taaskaan jaksanut kaltata tai kuoria tomaatteja, mutta tässä ruuassa se kannattaa, sillä kuoret jäivät ainakin taaperolta syömättä.
Tomaattikastikkeeseen on turha lisätä suolaa, sillä juustoissa ja yrttiliemessä sitä on ihan riittävästi etenkin pikkuruokailijalle...
Tässä muunneltu resepti oman maun mukaan Tessan reseptistä mukaeltuna, ohjeesta tulee neljälle pääruokana ja pikkuannoksina/lisäkkeenä paljon enemmän.
8 tomaattia
3 valkosipulin kynttä
1,5 rkl voita
mustapippuria
1 1/2 Luomu reformi yrttiliemikuutiota (tai kasvisliemikuutiota) + 7 dl vettä
3 rkl öljyä
3 dl risottoriisiä
kourallinen juustoraastetta, esim. Oltermanni
1 pallo mozzarellaa
tuoreita yrttejä
Tee tomaattikastike: kuori ja pilko tomaatit pieniksi kuutioiksi ja keittele niitä kastikkeeksi valkosipulin ja voin kanssa, mausta mustapippurilla.
Tee yrttiliemi kuutioista. Valmista riisi: kuullota riisejä oliiviöljyssä pari minuuttia, varo ettet polta. Lisää kauhallinen yrttilientä ja sekoittele koko ajan. Anna porista miedolla lämmöllä, ja lisää vuorotellen lientä ja tomaattikastiketta aina kun edellinen satsi nestettä on haihtunut. Jätä ainakin yksi kauhallinen tomaattikastiketta lisättäväksi ihan lopussa. Kun riisi on kypsää ja kaikki neste haihtunut, lisää juustoraaste ja yrtit. Paloittele mozzarella ja lisää aivan lopuksi risoton joukkoon ja päälle.
Huomioita:
Itse en taaskaan jaksanut kaltata tai kuoria tomaatteja, mutta tässä ruuassa se kannattaa, sillä kuoret jäivät ainakin taaperolta syömättä.
Tomaattikastikkeeseen on turha lisätä suolaa, sillä juustoissa ja yrttiliemessä sitä on ihan riittävästi etenkin pikkuruokailijalle...
Kommentit
Lähetä kommentti