sunnuntai 1. toukokuuta 2011

The Royal Wedding Brunch!

Eihän anglofiili, joka rakastaa shampanjabrunsseja, voi ohittaa tällaista tilaisuutta! Prinssi Williamin ja Katen häitä piti ehdottomasti juhlistaa.


Skonssit mansikkahillokkeen ja kerman kera
Tekemieni skonssien ohje on hyvin lähellä tätä, tosin itse pääsin hyödyntämään Tupperwaren ilmaislahjana saatuja pyöreitä muotteja, joilla painelin taikinasta kello viiden teehetkiltä tutunnäköisiä pyörylöitä. Myös maku ja pyörylöiden rakenne olivat hyvin lähellä muistikuvia skonssien kotikulmilta. Mansikoiden ja kermavaahdon lisäksi testasimme ilmakuivattua kinkkua ja homejuustoa skonssien täytteenä - toimii hyvin myös pikkusuolaisena. Skonssien makeus on suunnilleen digestive-keksien luokkaa.

Brie-meloni-mansikkasalaattia sekä suolaisia skonssitäytteitä

Avokadosalaatti
Brie-tyyppinen pehmeä juusto, hunajameloni ja mansikat sopivat ihanasti yhteen. Avokado-salaatti on muunnelma vuosia sitten saamastani ohjeesta, jota olen tehnyt usein pastaversiona piknikeille ja brunsseille. Tässä versiossa salaattipedillä pikkukuutioina kypsää avokadoa, päärynää ja homejuustoa, kostukkeena oliiviöljyä.

Suklaamansikat
Suklaamansikat ovat suloisia kuin kuninkaallinen suukko parvekkeella ;) Dippaa mansikat sulaan suklaaseen ja anna jähmettyä kylmässä. Splendid, indeed!

4 kommenttia:

 1. Pitänee joskus testata toi skonssiohje, kun olen kokeillut muutamaakin eri ohjetta ja vaikka leipomuksista on tullut ihan hyvää, niin niistä ei ole tullut tarpeeksi skonssimaisia.

  VastaaPoista
 2. Tämä oli mun mielestä aika hyvä - tosin rapeampi rakenteeltaan kuin kahviloitten jotenkin pullamaisempi rakenne.

  VastaaPoista
 3. Upeita tarjottavia!
  Pitänee kokeilla skonssiohjetta. Tosin clotted creamia ei taida täältä kumminkaan saada, joten siinä suhteessa nautinto jää vähän vajaaksi :)

  VastaaPoista
 4. Kiitos! :) Joo, en lähtenyt kikkailemaan creme fraiche -korvikkeiden kanssa, kuten ensin harkitsin, joten tyydyin ihan vaan kermavaahtoon. Alas meni niinkin :)

  VastaaPoista