Siirry pääsisältöön

Valkosuklaa-vadelmamuffinssit pikkuprinsessalle

Nämä muffinssit ovat meillä jo klassikko, joita tehdään kaikkiin mahdollisiin tilaisuuksiin. Näitä on nähty synttäreillä, ilman kuorrutteita muuten vaan kahvipöydässä, fiinimmillä koristeilla yo-juhlissa jne. Samalla ohjeella tehdyt muffinssit ovat tuossa blogin profiilikuvassakin. Tällä kertaa muffinssit lähtivät kummitytön 1-vuotispäiville. Löysin kaupasta ihania nalle-koristeita, jotka sopivat täydellisesti näihin juhliin.


Perustaikinan ohje on Pirkka-sarjan Amerikanmuffinssi-vuokapaketin kyljestä, ilman kaakaojauhetta.

150-200 g voita tai margariinia
2,5 dl sokeria
3 kananmunaa
1/2 dl maitoa
4 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria

Vaahdota rasva ja sokeri, lisää kananmunat vaahtoon yksitellen voimakkaasti vatkaten. Lisää vaahdon joukkoon vuorotellen kuivat aineet ja maito varovasti sekoitellen, jottei taikina liisteröidy. Taikinan joukkoon voi sekoittaa oman maun mukaan marjoja, suklaata jne. Oma suosikkini on karkeaksi rouhittu valkosuklaa (n. 150 g) ja vadelmat (n. 3 dl). Lisää marjat lopuksi jäisinä, jottei taikina värjäydy. Isojen amerikanmuffinssien sijaan teen yleensä pienempiä muffinsseja, kuten tälläkin kertaa. Paistoaika vaihtelee muffinssien koon mukaan 8-20 min. Paista 200 asteessa. Kuorruta jäähtyneet muffinssit esim. sulatetulla valkosuklaalla ja koristele mielesi mukaan.

Kommentit

  1. Nam. Kerrassaan herkulliselta vaikuttava ohje. Ja vielä ihanasti koristeltunakin.

    VastaaPoista
  2. Kiitos muffineista tälläkin kertaa, kummi!

    http://hapsuli.blogspot.com/2011/03/kastejuhlan-tarjottavat.html

    VastaaPoista
  3. Muffinit uunissa, osa jo jäähtymässä. Tein kerralla kaksinkertaisen annoksen koululaisen vappukioskiin. Näyttävät hyviltä ja taikina maistui taivaalliselta valkosuklaan ja vadelmien kera. Kiitos ohjeesta, näillä kerrytetään leirikouluretken kassaa :)

    VastaaPoista
  4. Toivottavasti kassaan kilahtaa mukavasti matkarahaa ja muffinit maistuivat :)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Karppaajan muhkea lihapata

Käy tämä pata muillekin kuin karppaajille, mutta alkuperäisen reseptin olen bongannut karppaus-infon sivuilta. Lihapataan ei tule jauhoja tai muita saosteita, vaan se saa muhia rauhassa uunissa ihanan pehmeäksi. Laita pata tekeytymään jo aamulla ja hauduttele kypsäksi ulkoilupäivän aikana.



Tässä oma versioni padasta, josta riittää isollekin porukalle.

1,2 kg naudan kulmapaistia
1,5 rkl voita tai margariinia
suolaa, pippuria
paprikajauhetta
1 litra vettä
2 lihafondi-kuutiota / kasvisliemikuutiota tms.
1 pieni sipuli
3 valkosipulin kynttä
6 rkl tomaattipyrettä
2-3 rkl dijon-sinappia
1-2 rkl ketsuppia
2-3 rkl soijaa
4-5 porkkanaa paloiteltuna
2 sipulia isohkoina lohkoina
2 prk ruokakermaa
1 pkt Koskenlaskijaa

Leikkaa huoneenlämpöinen liha ohuehkoiksi siivuiksi syiden vastaisesti. Ruskista siivut nopeasti kuumalla pannulla voissa. Mausta lihat kevyesti suolalla, pippurilla ja runsaalla paprikajauheella. Siirrä palat uuninkestävään isoon pataan. Kiehauta paistinpannulla litra vettä, lisää …

Jälkimarinoitu paahtopaisti

Jälkimarinointi on helpoin tapa saada kunnolla makua paahtopaistiin. Valmista edellisenä päivänä ja tarjoa raikkaan salaatin ja vaikkapa aurajuustoperunoiden kera.




1 kg naudan paahtopaistia
Vähän öljyä
suolaa ja pippuria

Marinadi:
1,5 dl oliiviöljyä
(vajaa) 1 dl soijakastiketta
2 rkl balsamiviinietikkaa
2 valkosipulin kynttä murskattuna
Tuoretta rosmariinia ja minttua (tai muita yrttejä maun mukaan) silppuna noin 1 dl
ripaukset sokeria, suolaa ja pippuria

Ota liha huoneenlämpöön noin tuntia ennen ja ruskista se sitten pienessä öljymäärässä mahdollisimman kuumalla pannulla joka sivulta nopeasti. Suolaa ja pippuroi kevyesti ja siirrä uunipellille. Paista noin 200-asteisessa uunissa, kunnes paistin sisälämpötila on 55 C. Tällöin sisus on vielä punertavaa. Kääri kuuma paisti tiiviisti folioon ja jäähdytä huoneenlämpöiseksi. Itselläni paisti sai vähän rapsakamman pinnan kuin oli tarkoitus, kun taapero oli käynyt vähän säätämässä paistolämpötilaa kesken kaiken... Se 200 C on kuitenkin optima…

Kinuski-puolukka-juustokakku

Kerta se on ensimmäinenkin, liivatteen käytössäkin. Minulla on ollut aika ylitsepääsemättömiä epäluuloja liivatteen käyttöä kohtaan omassa keittiössäni, mutta nyt päätin rohkaista mieleni, kun iski vastustamaton himo tehdä juuri näitä makuja viikonlopun kahvivieraille. Kannatti - kinuski ja puolukka on täydellinen pari!


Kakun ohje on hyvin pitkälti peräisin täältä. Ostin liivatelehtien sijaan liivatejauhetta, joka oli todella helppokäyttöistä. Ehkä ensi kerralla kokeilen kuitenkin uutta Vege-geliä. Liivatejauhe ei taida toimia ihan yhtä tehokkaasti kuin liivatelehdet, mutta kakku hyytyi kohtuullisen hyvin jauheellakin ilman liotusta. Suosittelut!